DE TOER
Het bedrijf Dalí Universe verzorgde meer dan honderd internationale tentoonstellingen op prestigieuze locaties over de hele wereld. President van het Dalí-universum is Beniamino Levi, een Italiaanse kunsthandelaar en verzamelaar die in de jaren 1960 met Dalí samenwerkte.

Dankzij de restyling van de Adorneszaal in de prachtige middeleeuwse hallentoren, het Belfort van Brugge, uitgevoerd door het Dalí-universum, toont de tentoonstelling één van de grootste privécollecties over de succesvolle kunst van Salvador Dalí.

Zijn fascinerende werken zijn verbonden door een gemeenschappelijk loopvlak, het dualisme. Dit concept is een actueel thema dat de kunstenaar tot uitdrukking brengt in zijn kunst, waardoor buitengewone, charmante en gedenkwaardige kunstwerken worden gecreëerd.

Het idee van dualisme is een vaardigheid die inherent is aan Dalí, die de wereld met een andere blik zag, zo zag hij twee verschillende aspecten in eenzelfde onderwerp.

Het belangrijkste voorbeeld van dit concept, is het dualisme dat naar voren komt uit enkele van zijn favoriete elementen, namelijk de slak, alsook de eieren, waarin de kunstenaar het verschil tussen de harde buitenkant de zachte binnenkant benadrukt.

Het dualisme wordt beschouwd als de visie die Dalí had over het leven. De tentoonstelling biedt het publiek verbazingwekkende ongepubliceerde werken zoals driedimensionale kunstwerken, designwerken en prachtige sculpturen in kleurglas; de Daum-collectie. Deze werken leiden de kijker op een emotionele reis naar de mysterieuze en bizarre visie van Salvador Dalí.

Verder biedt de tentoonstelling de toeschouwers ook nog kostbare juwelen.

Deze ongelooflijke tentoonstelling helpt ook het mysterie te vertellen dat de stad Brugge omvat. De fysieke restyling van het museum gaf een nieuwe visuele identiteit en een grote versterking van het artistieke landschap van Brugge.


“Surrealisme is destructief, maar het vernietigt alleen wat het beschouwt als ketenen die onze visie beperken”

- Salvador Dalí

Check our fanpages: