DE LOCATIEDe Hallentoren van BruggeDe werken van het genie Salvador Dalí komen aan in Brugge. De tentoonstelling bevindt zich in de Adorneszaal van de betoverende middeleeuwse hallentoren, het Belfort van Brugge. Dit monument is één van de meest iconische van de stad, 83 meter hoog, het biedt zijn bezoekers een ongelooflijk uitzicht op het stadscentrum. De majestueuze toren bevindt zich op het centrale plein van Brugge genaamd Marktplein.

Het historische gebouw, nu UNESCO-werelderfgoed, werd gebouwd in 1240 en als gevolg van verschillende branden werd het verwoest en vervolgens herbouwd. Door de eeuwen heen werd het gebruikt als een administratieve plaats, die de gemeentelijke archieven en schatkist huisvestte. Door de bijzondere hoogte van dit gebouw konden de inwoners van de stad ook de aanwezigheid van branden of gevaren zoals vijandelijke aanvallen waarnemen.

In de zestiende eeuw was de toren al uitgerust met handmatig bediende klokken en hun geluid markeerde de activiteiten van het stadsleven. Sinds 1523 werd een beiaard ingebracht, en daardoor konden sommige klokken automatisch luiden bij bepaalde religieuze en wereldse gebeurtenissen. De majestueuze Adorneszaal, die de collectie huisvest, heeft zijn oude kracht herwonnen dankzij de restyling die werd uitgevoerd door het bedrijf Dalí Universe, wat bijdraagt aan het verhogen van de waarde van dit gebouw, met één van de grootste privécollecties van de werken van de Catalaanse kunstenaar.

De tentoonstelling biedt ongepubliceerde driedimensionale kunstwerken, designwerken en prachtige sculpturen in gekleurd glas. Dalí Universe is één van de belangrijkste internationale bedrijven die de werken van Dalí beheert, en verzorgt momenteel tentoonstellingen in verschillende steden over de hele wereld, zoals Parijs, Matera, Siena, Kopenhagen, Sydney en Mexico-Stad.

"Ik heb een daliniaanse gedachte: het enige waar de wereld nooit genoeg van zal hebben, is het schandalige."

- Salvador Dalí

Bekijk onze fan pagina’s: